strom Blog Moje práce Výstavy Překlady a korektury Další Kontakt O mně


220   
(přístupů od 17.11.2021)

DOMOVSKÁ STRÁNKA

    strom Blog Zdravotní poradna Oční poradna Vědomý dotyk Zdravé mňamky Ceník    

ZDRAVÉ MŇAMKY

  • Ochutná a pochutná si opravdu každý. Se mnou víte, co jíte, a jíte nejen ústy, ale i očima
  • Zdravé mlsání, sladké i slané.
  • Na individuální objednávku pro jednotlivce.
  • Obvyklá doba dodání do týdne.
  • Pro skupiny malé zdravé pohoštění nebo občerstvení na seminářích, přednáškách a akcích. Vytvořené dobroty podporují svým složením cíleně energii, téma nebo ladění akce.
  • Po domluvě tvořivé prožitkové hravé dílny zdravého vaření.
  • Vše bez lepku a mléka, minimálně slazené pouze přírodními cukry a ovocem, v kvalitě raw i non-raw, s alternativním řešením při nesnášenlivosti určité potraviny. (Živá strava dodává tělu energii, podporuje regeneraci a výživu buněk, šetří jeho vlastní energii, kterou můžete vědomě použít na zlepšení kvality života i zdraví.)
  • Hraji si s barvami a tvary, používám cíleně i léčivé bylinky, květy, event. esenciální oleje od Young Living.
  • Dobroty mohou svým složením podporovat také oslabené orgány v těle nebo posilovat v období, kterým právě procházíte.

Co můžete ochutnat?

  • zdravé chutné zeleninové lněné krekry "lenbasky" - alternativa chipsů, také místo chleba nebo crisp bread, součást lehké večeře nebo svačinky k zeleninovému salátu. Ze lněného a slunečnicového semínka, sezamu, cibule a čerstvé zeleniny, plné vlákniny, minerálů a živin, ochucené bylinkami, mořskými řasami a přírodním kořením, bez zbytečné soli a dalších přidaných doplňků zatěžujících metabolismus. Je možné vytvořit při větší objednávce i chuťové variace na přání. V současnosti existuje receptura více než třicet chuťových variací (dle sezónní nabídky surovin)
  • zdravé minisušenky, tyčinky, cookies, koláčky a cereálie z oříšků, semínek a ovoce
  • dorty, narozeninové nebo k jiné příležitosti, s živým jedlým obrázkem, vyjadřující jedinečnost oslavence, individuálně podle Vašeho přání.

* * * * *


 

Moje cesta: 

Před šesti lety mi přišla „náhodou“ do cesty raw strava. Na víkendovém semináři o ho´oponopono a huně jsem se potkala se dvěma lidmi, kteří se raw stravou živili. Jednou z nich byla Eva Kafková, tehdejší spolumajitelka raw restaurace Secret of raw, která nás pozvala na ochutnávku. Do té doby jsem byla dlouho vegetarián, a zajímala jsem se o to, co jím, a aby to v rámci možností bylo zdravé. O tzv. "živé stravě" jsem nevěděla naprosto nic. První setkání s raw stravou mi přineslo prožitek nejen chuťový, ale zejména duchovní. Následujících 24 hodin jsem prožila na cestě k sobě, k tomu, co mne vyjadřuje, obrovsky se mi probudila kreativita, měla jsem najednou spoustu nápadů, malovala jsem, odmítala jsem dělat "nesmyslné" činnosti, které mne nevyjadřovaly. Druhé setkání, s určitým časovým odstupem bylo trochu jiné, ale vlastně podobné. Kromě přílivu kreativity jsem cítila hluboké spojení s Matkou Zemí a jejími kvalitami. Chtěla jsem se dovědět něco víc, absolvovala jsem několik kurzů a začala objevovat, hrát si a tvořit. V běžném životě vyznávám rozmanitost a učím se naslouchat svému tělu a jeho potřebám. Jsou různě dlouhá období, kdy tělo vyžaduje převážně "živou stravu", protože cítí, že mu dělá dobře. A pak jsou období, kdy si ráda dám tepelně upravenou zeleninu, obiloviny, pochutnávám si na kvalitním sýru, domácích vajíčkách nebo kvalitní rybě; miluji kozí sýry i kozí máslo, olivy, dýňový a olivový olej. S přítelem milujeme zeleninové saláty a baví nás společně je tvořit. Pečivo kupuji vyjímečně. Místo chleba mívám své lenbasky. Čas od času si vyhradím den v klidu na to, abych s láskou upekla dobrý žitný kváskový chléb, na kterém si pochutnávám já i přátelé. Mám občas ráda kvalitní vysokoprocentní hořkou čokoládu, občas upeču koláč. Ze semínek a ovoce si „peču“ v sušičce vlastní sušenky, mám ráda různé ořechy a semínka. Peču z celozrnné mouky s převahou žitné, používám pouze třtinový cukr a v redukovaném množství. Jím poměrně málo, ale výživový specialista by ze mne radost asi neměl, protože nejím pravidelně. Učím se vychutnávat si, co jím. Ráda v rámci možností vím, z čeho vařím, snažím se vyhledávat kvalitní suroviny, i v biokvalitě nebo z prověřených zdrojů. Když tvořím, tak s láskou a snažím se tvořit vědomě.  Pojďte ochutnat i Vy....